Kundalini

Energia devine din ce în ce mai puternică, ca și cum ar exista o creștere progresivă a puterii Kundalini în funcție de capacitățile de integrare ale corpului meu.
Experiențele care se manifestă cel mai des sunt experiențe senzoriale pline de energie și de asemenea câteva vise inițiatice care apar ulterior de obicei!
În ultimul timp am remarcat un fenomen interesant privind convergența oculară.
Atunci când energia este foarte puternică după un exercițiu, este suficient să închid ochii și, doar prin forța energiei, ochii mei converg singuri; ca și cum energia se orientează în mod natural spre centrul celui de-al treilea ochi.
Se pare că acest fenomen spontan arată faptul că practicarea convergenței oculare corespunde unei realități a circulației energiei atunci când aceasta atinge o anumită intensitate.
Va urma…

Aurinko

Eram în cosmos, am traversat câteva lucruri luminoase și nu eram singur!
Forța experienței m-a trezit în mijlocul nopții și imediat am fost cuprins de un sentiment evident că tocmai am trăit un lucru extraordinar.
Mi-a fost greu să adorm la loc și am rămas într-o stare de moțăială până dimineața, când am simțit perfect o manifestare a Kundalini sub forma unei presiuni fizice la baza spatelui, însoțită de urcarea unui fel de fluid cald.
Este prima dată când resimt Kundalini atât de distinct, altfel decât sub formă vibratorie.

Aurinko

Bună ziua, Daniel!
Am început practica Giroscopului în noiembrie 2004, pe durata de 1 oră seara (între orele 20 și 21), timp de 3 săptămâni, apoi uneori 45 de minute sau mă mulțumeam doar cu o meditație Giroscopică cu punctul de concentrare, culcându-mă în timp ce soția mea se odihnește.
Către a 4-a săptămână, după ce m-am trezit dimineața, am început o meditație Giroscopică a punctului de rotație în vârtej în jurul corpului meu întins.
Vârtejul mental a plecat fără ca eu să-l rețin de la cap către picioare, apoi a urcat în sens invers (de la picioare către cap). Atunci când a ajuns la urechi, a provocat un sunet foarte puternic, asemănător unui claxon de mașină. Surprinderea mea a oprit experiența.
De atunci nu am mai avut alte experiențe de acest gen timp de 3 luni.

Răspunsul lui Daniel STIENNON„Cel mai adesea, faptul de a «sparge» o experiență duce la producerea următoarelor de același fel, mai dificile.”

Frédérique T.

Vise semilucide: Îmi dau seama că visez și atunci creez sau profit de o făptură de vis de sex feminin. În loc să utilizez clasica penetrare care conduce la un orgasm penian ce îmi crează plăcere fără ejaculare (control al mușchilor din jurul prostatei), folosesc un alt tip de penetrare mult mai rafinat.
De fapt, fiind lucid, fac să-mi pătrundă capul în cel al „creaturii” de vis. Atunci simt o senzație destul de încântătoare. Pentru a crește plăcerea îmi fac să oscileze capul în al său de la dreapta la stânga ca la balansările laterale.
Aceasta provoacă o plăcere care este mult superioară plăcerii carnale. Durează atâta timp cât practic balansările și evit să pătrund cu alte părți ale corpului zona sexuală a făpturii de vis.
Explicația pe care o dau este că această zonă frontală a făpturii provoacă un fel de frecare plăcută a masei mele cerebrale aflată în legătură cu visul (cortexul frontal) sau o stimulare a acesteia din urmă (zonă cerebrală care participă la plăcerea sexuală, conform neuroștiințelor) care influențează contrapartea sa fizică.
Am avut experiențe de felul ăsta în cursul acestor 3 luni.
Este interesant dar sper să ajung mai departe…

Pentru aceasta va trebui să găsesc un program de antrenament adecvat. După asta voi trece la altceva.
Dar aceasta ar permite practicarea sexului astral și evitarea răspândirii esenței seminale, ajungând de fapt la unirea sufletelor, actul sexual devenind superfluu.
Poate ai sfaturi pentru cele de mai sus. Te-am găsit distant cu privire la sexul astral în Kundalini volumul III, sau referitor la practicile sexuale în cuplu în planul fizic cu folosirea meditațiilor Giroscopice sau oscilațiilor punctului de concentrare. Inițierea lui Pietro abordează subiectul la fel de timid.
Pe curând,
Fred

Răspunsul lui Daniel STIENNON: „o tehnică constă în mixarea în fosfena consecutivă Giroscopului a unei femei imaginare cu rotirea punctului de concentrare în jurul ei. Este o practică foarte răspândită printre Yoghini, care împinge meditația despre zeițe până la a face dragoste «astral vorbind». Și cum această sublimare a simțurilor este mai puternică decât un orgasm, asta poate explica ușurința lor de a accepta celibatul…
În anumite planuri ale conștiinței gândirea este mai mult decât creatoare…

ALTE EXPERIENȚE: Tantrism Fosfenic

Vis erotic.
Într-o noapte am avut un vis extrem de erotic. Atât de puternic încât m-am trezit cu senzația persistentă a unei plăceri extraordinare.

Răspunsul lui Daniel STIENNON„Este frecvent la persoanele care au predispoziții la «Kundalini»”.

Bénédicte

Am practicat cu Giroscopul pe durata a 3 luni în fiecare seară timp de o oră.
Am făcut exclusiv exercițiile de bază.
După aceste 3 luni, nu am avut efecte foarte spectaculoase, doar persistența în timpul zilei în conștiință a ritmului de rotire și asta în mod spontan.
Acum câteva zile, am avut din contra o experiență mult mai semnificativă, care se datorează fără nicio îndoială folosirii Giroscopului și asta după o perioadă de întrerupere totală a practicii Giroscopice.

Experiența s-a produs dimineața la trezire, eram treaz dar stăteam liniștit în pat ascultând muzică într-o stare la granița dintre somn și conștiență.
Fără ca să fac nimic special, am simțit dintr-o dată că o undă vibratorie intensă îmi traversează corpul.
Primul lucru pe care l-am simțit a fost o vibrație fizică în maxilar, îmi simțeam dinții vibrând pur și simplu ca și cum erau aici ultrasunete, era cu adevărat suprinzător și frapant ca experiență, eram dintr-o dată cu desăvârșire treaz și în expectativă; în momentul următor, această vibrație s-a propagat în întreg corpul și a crescut progresiv în intensitate. Am avut impresia încetul cu încetul că trupul meu este în curs de dezintegrare sau urmează să explodeze și atunci experiența mea s-a transformat din surpriză în teamă în fața
acestui fenomen împotriva căruia nu puteam face nimic și mai ales în fața lipsei de înțelegere.
Nu am avut prea mult timp să mă tem pentru că foarte repede după ce energia s-a concentrat la nivelul capului s-a petrecut ceva ca o explozie, care a pus capăt fenomenului.

În orele care au urmat experienței, am fost un pic „groghi” ca și cum aș fi fost electrocutat.
O experiență asemănătoare s-a produs la câteva zile după, în aceleași circumstanțe (dimineața și într-o stare de reverie) dar din contra, de o natură mult mai delicată și mai ușoară, cu mai multă căldură decât prima dată (de această dată am putut remarca o acumulare de căldură la baza coloanei vertebrale).
Pentru a spune totul, mai multe zile înaintea primei experiențe am avut numeroase vise prevestitoare, dar care nu și-au dovedit pertinența decât după manifestare (de exemplu un vis în care eram în contact cu un fel de mașină care îmi trimitea fulgere în centrul capului).
Ca urmare, am reluat practica giroscopică, motiv al acestor ultime dezvoltări

Guillaume D.

Dragă Daniel,
Fiind într-o seară în pat, după ședința cu Giroscopul și înainte de a adormi, deci pe deplin conștient, am văzut apărând în câmpul vizual vârtejuri de energie luminoasă. Am încercat să intru în mișcare, dar nu am putut să mă mențin mult timp în acest vârtej de energie. De atunci am constatat o schimbare notabilă a personalității mele (mai multă rezistență și energie).
Nu săptămâna de 35 de ore este cea care ar fi necesară, ci bineînțeles cea de 15 ore plătite 40 pentru a putea exploata toate astea… Nu?…
Super! Mulțumesc.

Didier P.

Daniel,
This training course has allowed me to discover the reality of something that until now I had considered as a fantasy. Or rather, I perceived it as a metaphor that had little to do with the objective world. I know now that I was wrong.

In my case it has been a kind of a revelation. It is as if an eternal truth that has just been unveiled to me. I simply cannot deny the physical reality of what I have experienced and of course it shocks my rational mind. But to tell the truth, I think that the intense joy I felt also came from the fact that my rational mind could only stay quiet and observe.

After such an experience, I think to myself that rational thinking is indeed an extremely efficient tool for managing objective, material reality; but it also is somewhat tyrannical in that it hides other realities that would be necessary to understand in order to achieve a balance.

I can see that I am different from most of the other students who came with a positive attitude, searching, as if on some sort of a spiritual quest. It was not my case. I hoped, at best, to find a bit of company during two days, meet people and escape from a life that is sometimes hard to bear.

I am of a skeptic nature, as you may have noticed, but I think I know how to remain open-minded. Today, even if I still need to prove things to myself through y own personal experience, I know that I am more receptive and that I have much less intellectual reluctance to accept certain things. This is perhaps a positive evolution. I have to thank you for that, too.

I do not feel satisfied though, because I have the feeling that I have had but a glimpse of a much larger reality. These questions also come to mind: the phenomenon that I was lucky enough to experience was called by everyone: “the awakening of Kundalini”. I wonder why this reality, potentially open to everyone, has been hidden from the eyes of common mortals, the man in the street. I really believe that one can live one’s entire life without encountering it. I even have the unpleasant feeling it is voluntarily hidden from us.

Today, it is clear that when I hear people talk about Kundalini my interest is completely different. This word which was formerly abstract to me is now an objective reality which has been physically anchored in my body thanks to my experience.

I couldn’t help noticing that some of the students said that the awakening of Kundalini is considered to be dangerous by certain persons or certain philosophical movements. Why is phosphenic practice different and exactly what dangers are they talking about?

Well, I will stop here, as I am well aware that I am probably not the first person to bother you with this kind of question. I can even imagine that you must be tired of hearing these kinds of things, so you don’t have to feel obliged to respond. I simply want to say thank you ever so much.

Răspuns: „De fapt, nu Kundalini pune probleme ci tehnica, metoda pe care o vom utiliza pentru trezirea sa. Cu metoda dată de Doctorul Lefebure nu vei avea decât satisfacții”.
Daniel Stiennon

Alain P.

Iată un rezumat al muncii mele și al rezultatelor obținute datorită Fosfenismului.

Primul meu stagiu datează din iunie 2001 (stagiu de nivel 1) și am practicat în continuare cele 3 balansări de bază în jur de 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână având ca rezultat un somn excelent și dispariția coșmarurilor.

În iunie 2002 am început să folosesc giroscopul:
– Vise de deplasări
– Senzație rapidă a chakrelor – viziuni curioase în 1/2 somn: amestec de roți și litere necunoscute, apoi litere singure pe o suprafață rectangulară schimbându-se în ritm de 1 secundă. Am văzut de asemenea o femeie necunoscută foarte aproape în fața mea.
– La trezire, am auzit un lucru care îmi era spus alternativ în fiecare ureche, în ritm de o secundă.
– Am început să am senzații foarte clare de urcări în coloana vertebrală.

Începând din august 2002 (stagiul de vară de formare continuă de la Paris) am simțit la culcare ascensiuni neîncetate în coloana vertebrală și puternice mișcări turbionare în membre ca și o rotire a chakrelor, una după alta, urmată de o ascensiune până la mijlocul coloanei vertebrale cu accelerarea pulsului și respirației. O parte dintre aceste fenomene s-a reprodus de 2 ori pe noapte. În ultima zi a stagiului, am avut o ascensiune verticală mai lentă, foarte sensibilă până la stern. Practic în fiecare zi punctul de concentrare, el sosește foarte repede deoarece am în permanență în haosul vizual o zonă mai clară. Uneori punctul se rotește foarte repede în jurul axei sale și este însoțit de fulgere de culoare violetă.
Am avut de 3 ori viziunea unui zbor la joasă înălțime deasupra mării. La orizont apare o ridicătură în jurul căreia dau ture ca și cu un elicopter. Este o insulă care susține pe întreaga sa suprafață un munte foarte înalt. Pentru mine este muntele Meru, axa lumii în hinduism, a cărui contraparte celestă este steaua polară care se comportă ca punctul meu de concentrare: cerul se rotește în jurul acestei insule.
După punctul de concentare a apărut un oraș în care urmăresc un vehicul aflat în mișcare.
În ultima zi de stagiu am avut impresia fiind culcat că nu mai am gambe. Senzație bizară pînă la talie. A doua zi dimineață la trezire, senzație de „întoarcere” cu șoc și salt ușor în pat.

După stagiu:
– În primele nopți vise penibile, sânge, agresivitate (1) și apoi vise liniștite și mai ales foarte clare și populate de obiecte.
– Când sunt culcat îmi „găsesc” ușor dublul de o parte sau de cealaltă; el chiar și-a pus odată capul pe pat.
– În timpul moțăielii am avut viziunea unor litere necunoscute și a unei suprafețe pictate într-un galben foarte frumos pătat regulat de culori vii.
– Făcând fosfene cu stelele, chakra frunții începe să se rotească.
– Dacă fixez un punct pe un copac se produc deformări în acel loc și în continuare totul în jur este ca o dublă spirală de frunze cu dispariția peisajului și perspectivei. În tot acest timp chakra frontală se rotește și în continuare, de îndată ce viziunea este întreruptă de o mișcare sau ca urmare a oboselii ochilor, celelalte chakre încep să se rotească una după cealaltă.

De îndată ce îmi îndrept atenția aici am senzații de rotire a chakrelor, de vârtejuri în membre, trunchi și vârful degetelor.
Altă constatare: privind un cer gri dar clar și unit de o zi fără soare și fixând un punct neutru, văd un fel de „licurici” imposibil de fixat. Asta nu ar apărea dacă nu aș privi fix.

Felicitări și mulțumesc pentru munca voastră. Mulțumesc pentru continuarea operei unui om care este un geniu al secolului al XX-lea dacă nu mai mult de atât.
Vă salut cordial și pe curând până la următorul stagiu.

Răspuns: În învățăturile Inițiatice sau Spiritualiste se menționează despre purificarea conștiinței. De fapt, această purificare se produce în diferite momente și grade de intensitate. Atunci când această purificare este foarte greu de suportat este suficient să creștem puterea becului de fosfenă folosind 150 wați în loc de 75.
Lumina, adică fosfena, curăță gândirea fără conflict, de unde utilizarea sa în luminoterapie.
Daniel Stiennon

Stéphane C.