Mixajul Fosfenic

Dezvoltarea memoriei și inteligenței prin reunirea gândurilor cu fosfenele.

In 1959, pe atunci medic al serviciului de sănătate școlară, Doctorul Francis LEFEBURE a descoperit și analizat acțiunea dinamizatoare a luminii asupra tuturor funcțiilor cerebrale. Metoda sa este bazată pe „fosfene”, adică petele multicolore care persistă în întuneric timp de trei minute, după fixarea unei surse luminoase pe durata a treizeci de secunde.

Descoperirea extraordinară a Doctorului LEFEBURE este că REUNIREA UNUI GÂND CU FOSFENA TRANSFORMĂ ENERGIA LUMINOASĂ ÎN ENERGIE MENTALĂ. Fosfenele provoacă deci dezvoltarea memoriei, inteligenței, atenției, creativității și intuiției.

O METODĂ ADAPTATĂ SPECIAL LA TOATE FORMELE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Aplicarea metodei este cu adevărat simplă și plăcută: copilul petrece același timp cu lecțiile ca în mod normal, dar pentru a învăța într-o manieră care rămâne mai bine gravată în memorie și care este urmată de o dezvoltare cerebrală care persistă între ședințe.

Există o modalitate de aplicare pentru fiecare materie școlară: franceză, istorie, geografie, etc. La matematică, raționamentul este mai bine structurat și datele problemei sunt asimilate mai bine. Progresul și rezultatele se simt rapid. Calculul mental este ușurat. Ameliorare a aprecierii și a punctelor de vedere noi. Dezvoltarea ideației pentru o redactare sau o povestire. Pentru învățarea unei limbi, fosfenele facilitează memorarea cuvintelor noi, construcțiile gramaticale și permit însușirea ușoară a accentului.

ÎMBUNĂTĂȚIREA RAPIDĂ A REZULTATELOR ȘCOLARE

LA COPIII DE ZECE ANI, ÎMBUNĂTĂȚIREA REZULTATELOR ȘCOLARE ESTE ADESEA VIZIBILĂ ÎNTR-O LUNĂ.
COPILUL învață mai repede, își reține lecțiile și este mai atent în clasă. Efectele se fac simțite de la prima ședință.

CREȘTEREA CAPACITĂȚILOR DE ATENȚIE ȘI ÎNȚELEGERE ORICARE AR FI STUDIUL ÎNTREPRINS

În Portugalia, profesorul Cruz, din Lisabona, desemnat de guvernul său pentru a perfecționa metodele pedagogice ale acestei țări, a realizat teste de atenție pe grupe de copii, înainte și după ședințele de mixaj fosfenic. Astfel, el a confirmat că această capacitate este mai bună după fiecare ședință și că, prin repetarea acestora timp de câteva săptămâni, aproximativ o jumătate de oră pe zi, ameliorarea atenției persistă între ședințe. Problemele specifice ca DISORTOGRAFIA, DISLEXIA și BÂLBÂIALA pot fi corectate în câteva luni, ca și problemele de ÎNTÂRZIERE ȘCOLARĂ.

PROGRESE ȘCOLARE REMARCABILE

De aproape patruzeci de ani, cartea Doctorului LEFEBURE Mixajul Fosfenic în Pedagogie a permis miilor de copii și studenți să reușească absolvirea claselor și examenelor și, la fel, să combată eficient eșecul școlar. În contextul actual al problemelor învățământului, tot mai mulți părinți se îndreaptă către această metodă, ca și învățători care o utilizează cu succese remarcabile în cursurile lor de recuperare școlară.
Mixajul Fosfenic în Pedagogie a ajuns la a 21-a sa ediție.

MULTIPLE APLICAȚII PENTRU ORICE VÂRSTĂ ȘI ORICE PROBLEMĂ

STUDENȚII își dau seama că asimilarea este mai rapidă și că acțiunea se face simțită asupra înțelegerii. Ideile sunt mai bine structurate..

Persoanele care sunt nevoite să-și REIA STUDIILE după o perioadă lungă de inactivitate intelectuală văd rapid că au o concentrare mai bună, că rețin mult mai bine materiile și că lucrează mai repede.

ADULȚII beneficiază la fel de numeroase avantaje: memoria este stimulată, încrederea în sine este crescută și creativitatea dezvoltată. Rezistența nervoasă și fizică este crescută, ceea ce permite rezistența la stres și tensiuni. Fosfenismul nu este doar o metodă care permite o muncă mai eficientă; este mai ales o tehnică ce realizează cu adevărat dezvoltarea personalității, în deplină independență.

Acțiunea Mixajului fosfenic asupra somnului este remarcabilă; numeroase insomnii au fost vindecate prin practicarea sa. Visele devin mai colorate, mai logice și mai conștiente.

Efectul asupra văzului este foarte favorabil și chiar eficient în mod special, atât cerebral cât și pentru sănătatea ochiului, dacă se ține cont de precauțiile pe care noi le recomandăm, reguli stabilite deja prin mai mult de treizeci de ani de experiențe pe zeci de mii de cazuri.

Persoanele în vârstă beneficiază prin asta de o întinerire cerebrală.

Exemple CU ANIMAȚII

Fosfena Pedagogică

prima parte.

Lectura sub Fosfenă

partea a 2-a.

Memorarea în Fosfenă

partea a 3-a.

Mixajul Acufenic

partea a 4-a.