Balansările

Balansarea LATERALĂ

PLANȘA n° 1

Generalități:

  • Balansarea laterală, verticală, antero-posterioară, în 8 și rotațiile se fac în 3 timpi.
  • Primul și al 3-lea timp servesc la lansarea gândirii, adică a-i da acesteia o amplitudine suficientă pentru inducerea gândirii ritmate.
  • Ritmul prin care fosfena dobândește cea mai mare amplitudine în balansare este ritmul de 2 secunde, la o înclinare a capului de aproximativ 45° în raport cu axa verticală.
  • Cuvântul mantra semnifică din punct de vedere etimologic: sunet mental. Este vorba de sunete (serie de silabe pronunțate mental sau cu voce tare) care nu au neapărat un sens și care au avantajul că permit o repetare continuă foarte regulată. Regularitatea ritmului permite acumularea unei energii mai mari în gândire.
  • Pentru păstrarea ritmului descărcați i-caseta ref: i-Mantratron.
  • Balansarea în potcoavă se practică într-un ritm de 3 secunde. 3 secunde dus/3 secunde întors și într-un singur timp.

Balansare LATERALĂ mantra ILLI, se va pronunța o vocală i de fiecare dată când capul ajunge la o extremitate, cu oscilarea punctului de concentrare pe o axă orizontală.
= Intuiție. Telepatie. Întărirea personalității, ceea ce permite să nu mai fii supus tuturor stresurilor.

DUPĂ CE AȚI FĂCUT O FOSFENĂ: primul mod de practicar.

primul timp: Mișcare la 45° pe ritm de 2 secunde (1 secundă dus, 1 secundă întors). Durata: 1 minut.

al 2-lea timp: Mișcare foarte ușoară a capului prin care se caută obținerea conștienței despre deplasarea encefalului în cutia craniană. Mereu pe ritmul de 2 secunde.
Durata: 1 minut.

al 3-lea timp: ca şi primul timp. Mişcare la 45°, pe ritmul de 2 secunde.
Durata: 1 minut.

DUPĂ CE AȚI FĂCUT O FOSFENĂ: al 2-lea mod de practicare.

primul timp: Mișcare la 45° pe ritmul de 2 secunde (1 secundă dus, 1 secundă întors).
Durata: 1 minut.
Dar punctul de concentrare se deplasează de la o tâmplă la alta.

al 2-lea timp: Mișcare foarte ușoară a capului prin care se caută obținerea conștienței despre deplasarea encefalului în cutia craniană. Mereu pe ritmul de 2 secunde.
Durata: 1 minut.
Dar punctul de concentrare se deplasează de la o tâmplă la alta.

al 3-lea timp: ca și primul timp.

TOATE CELELALTE BALANSĂRI SE PRACTICĂ ÎN ACELAȘI FEL.
Doar mișcarea capului este diferită.

Nota n°1: Întrebare despre poziția ochilor (extras din forumul francez):
Q. Coccinelle: Aș dori o mică lămurire: atunci când se efectuează balansările trebuie lăsată privirea fixă cu ochii închiși, imaginându-ne cum punctul de concentrare evoluează de la dreapta la stânga (pentru lateral, de exemplu), sau mai bine trebuie să facem o mișcare reală cu ochii, de la dreapta la stânga, imaginându-ne punctul de concentrare? Mulțumesc.

R. Ahoura: Bună ziua, Coccinelle,
Pe durata balansărilor, ochii urmează natural mișcarea capului. Nu este nevoie să forțăm mișcarea ochilor, altfel exercițiul devine foarte obositor. Ansamblul balansării cap și ochi trebuie să fie natural și să se facă fără oboseală și fără efort. Atunci când mișcarea devine simplă și naturală, este mult mai ușor să-ți îndrepți atenția asupra vizualizării. Practică ușoară.

R. Coccinelle: Mulțumesc, Ahoura pentru acest răspuns. Până acum nu-mi mișcam privirea, doar gândul meu făcea balansarea, deci mulțumesc încă o dată pentru această precizare foarte importantă.
———————————–
Nota n°2: Dacă suferiți de artroză la nivelul gâtului, faceți balansul de la nivelul bazinului. În anumite tradiții balansările pleacă de la șolduri, vertebrele cervicale rămân deci aliniate cu partea de sus a coloanei vertebrale.