MĂRTURIE SPECIALĂ
despre Daniel STIENNON
(4/4)
Pregătire Specială Continuă Consolidată (F.C.R.)


Aceste stagii de Pregătire Continuă Consolidată sunt oferite ca bonus persoanelor care posedă Cardul de Club și care au participat deja la stagii. Ele sunt destinate în principal Fosfeniștilor care, prin practica lor, au atins un nivel adecvat de energie. Sub conducerea lui Daniel Stiennon, exercițiile sunt deosebit de intense și bogate în experiențe.

Este vorba de formări private pe mai multe zile, care pot regrupa de la 20 la 150 de persoane conform temei stagiului și nivelului practicanților.

Pentru mai multe informații, a se vedea: CALENDAR.Fernando R.
La începutul după-amiezei, experiențele având loc pe sol, toți participanții trebuiau să producă o rotație a gândului deasupra a 2 experimentatori culcați în mijlocul sălii. La un moment dat, această imagine turbionară a devenit mai densă; am început să simt prezența energiei în centrul sălii și o lumină venind din înalt, luminând din ce în ce mai mult câmpul meu vizual. În momentul în care Daniel STIENNON le-a spus celor 2 experimentatori: „Mergeți, vă voi antrena în vârtej”, m-am regăsit dintr-o dată în această aspirație care a provocat o rotire a capului total incredibilă și, ca urmare, de fiecare dată când Daniel îi antrena, eu trăiam același lucru.
Accelerarea era din ce în ce mai puternică și, pe moment, câmpul meu vizual devenea foarte clar.
Cei care au trecut la sol au format atunci, în centrul sălii, un cerc de zece persoane. În jurul lor, noi ceilalți aveam rolul de a imagina un vârtej în centru, ceea ce m-am străduit să fac. Daniel a antrenat atunci participanții la „limitele Cosmosului” cu accelerații vertiginoase. Din nou, am fost antrenat în acest val de energie care, de data aceasta, îmi pune întregul corp în oscilație și, în mai multe reprize, nu am fost conștient de starea mea decât în momentul în care îmi pierdeam total echilibrul și mă regăseam pe sol.

Acum sunt conștient de puterea infinită a gândului și de energia pe care o poate genera.
Am trăit momente fabuloase, fără să înțeleg cu adevărat ce mi s-a întâmplat.
Pot totuși să spun că era plăcut și că restul zilei am avut o senzație de prospețime în cap. „Era super!”

Acum 2 ani eram ateu. De atunci, am evoluat către spiritualitate. Faptul de a simți un principiu creator în orice lucru mi-a schimbat total modul de abordare a vieții și asta, practic, în toate aspectele sale.
M-am interesat de Fosfenism deoarece doream să-mi îmbunătățesc memoria și să-mi dezvolt spiritul de inițiativă.
Dar, foarte repede, mi-am dat seama în stagiile de inițiere că există în această metodă inițiatică ceva care m-ar face să evoluez mult mai rapid dacă aș întreprinde această căutare interioară în scopul de a-mi dezvolta personalitatea și întâlni oameni care caută același lucru. Constat deja o ameliorare în ideile mele care au devenit mai clare, mai precise, mai înțelepte.
Presupun că Fosfenismul îmi rezervă multe alte aspecte ale vieții și ale lui dincolo pe care încă nu le sesizez. Dar, oricât de puțin aș cunoaște, asta nu-mi permite să dau înapoi.Nathalie R.
După douăzeci de minute de balansări, grupul era foarte concentrat și primele efecte se fac simțite. Uneori, capul meu înceta să se balanseze dar eu nu-mi dădeam seama de asta căci aveam impresia că eu continui să fac balansările. Apoi exercițiul ia sfârșit; treceam în stadiul observației și m-am lăsat antrenată. Simțeam o energie puternică manifestându-se cu începere din partea de jos a spatelui. Corpul și capul meu se balansau lateral, apoi în toate direcțiile. Mă simțeam foarte ușoară și corpul meu bascula spre înainte. Capul meu fiind îndreptat în jos, am simțit întreaga energie coborând de-a lungul coloanei vertebrale și răspândindu-se în cap. Toate furnicăturile și întreaga căldură care se aflau în corpul meu au trecut în cap. Nu credeam că aș putea simți vreodată în mine o astfel de forță. Nu doream ca aceasta să înceteze. Mă simțeam mai mult decât bine. În acel moment, cuvântul nerv nu avea nicio semnificație. Atunci când mi-am recăpătat controlul, corpul meu era destins, mă simțeam plutind. Nu am încercat nici măcar să mă ridic deoarece picioarele mele erau tremurânde; cred că ele nu ar fi putut să mă susțină. Acesta a fost un moment important, foarte bogat în senzații și emoții. Acesta a fost un moment important, foarte bogat în senzații și emoții.

A 2-a experiență importantă cu Daniel Stiennon. Eram așezată cu o altă persoană în fața mea care îmi proiectează o fosfenă și trebuie să se concentreze asupra haosului vizual. Purtam bandoul și mă concentram la ritm, vizualizând plecarea de la perineu a unui disc care se rotea și emitea scântei rotitoare în timp ce urcă de-a lungul coloanei vertebrale în ritm regulat, până la creștetul capului, apoi recoborând învârtindu-se în jurul corpului meu. După câteva minute, corpul meu începe să efectueze rotații pe care nu le controlez. Era ca și cum doream să-mi iau zborul. Apoi Daniel își pune mâna pe umărul meu și ritmul rotitor al jerbei de scântei, la nivelul spatelui și capului meu, devine mai puternic și intens iar acest vârtej începe să crească de la cap către picioare. Apoi am simțit pulsații incontrolabile ale tuturor mușchilor. Totul tremura în mine. Nu știam nici măcar unde mă aflam în încăpere. Dar mă simțeam foarte apropiată de Daniel care continua să mă poarte în exercițiu pentru a merge mereu mai departe.

Este foarte dificil să exprim toate emoțiile care se degajă din aceste exerciții căci este înainte de toate o trăire și cuvintele mi se par terne, comparativ cu ceea ce am simțit…
Îi mulțumesc călduros lui Daniel Stiennon pentru că m-a făcut să trăiesc aceste momente atât de puternice și intense.Myriam G.: (…) am participat la prima zi de pregătire. Este dificil de transcris aici ceea ce a fost cu adevărat căci cuvintele au puțină valoare în fața unor astfel de lucruri.
De la începutul zilei care îmi provoca un pic de teamă, o încredere mare m-a cuprins. Am îndrăznit să particip. Asta însemna să te întinzi pe o saltea. În jur, oamenii se concentrau asupra mea, transmițând ritmuri și energie. Cum să descriu ce se întâmpla atunci? Începând cu debutul: mâna mea dreaptă. Aceasta din urmă se mișca fără ca eu s-o controlez. Totuși, cum tocmai ni se explicase, anticipam mișcările și, fără nicio tranziție, mă regăseam purtată sau transportată în altă parte. Ce este acest altundeva? Îl ignor. Dar pot afirma că mi-am pierdut toate referințele materiale (mai ales salteaua pe care mă găseam) cu care eram obișnuită, fiind în același timp aspirată la o viteză uimitoare. Ce mi se pare important de notat aici este faptul că numai patru dintre prietenii mei (prezenți în acea zi acolo) păreau să mă însoțească în „experiența” mea. Această prezență mă făcea mai fericită și îmi dădea siguranță. Ea mă și ajuta, căci a trăi asta pentru prima dată poate fi înfricoșător.
De duminică, sunt fericită să trăiesc, fericită să risc, fericită să practic Fosfenismul la nivelul meu și după nevoile mele. De duminică, am primit multe complimente. Ciudate coincidențe veți spune, dar puteți trage orice concluzie vreți. Pentru mine faptele sunt clare, incontestabile. Fiind învățătoare, de când practic mă simt mai sigură în meseria mea. Lucrurile sunt mai bune.
Dar încă o dată, ce sunt cuvintele în comparație cu tot ce este adevărat când atingi un pic din tine și când practici Fosfenismul?Anne M.
La un stagiu de Pregătire continuă, am decis să nu trec pe covor. Dar Daniel m-a invitat să merg acolo, ceea ce am făcut și iată experiența care a urmat:
„Am ajuns într-o imensitate de un albastru intens și acolo, așezată ca pe marginea unei cornișe, contemplu Cosmosul care este la îndemână și totuși atât de departe” … Fantastic… fără alte cuvinte.