VISE LUCIDE • VISE TREZE
VISE DE ZBOR

Franck
Am sentimentul că mi-am petrecut întreaga noapte visând; am avut vise numeroase (în timp ce de obicei îmi amintesc mai bine unul singur). Și mai ales, am avut un vis lucid care m-a marcat în mod deosebit. Mi-l amintesc foarte bine. De fapt, eram la malul mării, într-un loc pe care îl cunoșteam foarte bine, pe coasta Vendee. Apoi am văzut că acesta nu arată ca de obicei. Nu exista nicio plajă de nisip. Marea era crescută atât de mult încât nu există nicio plajă. În plus, nu existau dune în spate, ci doar stânci.
Atunci mi-am spus: „Asta nu este posibil, eu cunosc bine acest loc și nu arată așa”. Acesta este momentul în care am avut un declic: „Sunt în timpul unui vis.” Totul a devenit atunci mai clar, mai adevărat și real știind că visez. (Aceasta pare a fi hiperreal, deci nu este decât un vis!!!).
Eram foarte mulțumit, mă simțeam plin de energie și mi-am spus: „Pot face tot ce doresc. Vreau să zbor”. M-am ridicat în aer și am început să zbor.

Era superb, chiar impresionant pentru mine. Nu doream să ajung prea sus, nici prea repede și mi-am folosit o parte din voință pentru a-mi stăpâni zborul (adică pentru a ajunge unde doresc și la viteza pe care o vreau.). Dar în fapt, nu știu din ce motiv, nu reușeam să stăpânesc asta.
Ceea ce mă speria un pic s-a întâmplat. Am început să mă mișc din ce în ce mai repede și din ce în ce mai sus.
Acesta fiind un vis frumos (deci obiectiv nu riscam nimic), am început să mă simt foarte impresionat de înălțimea din ce în ce mai mare, cu oceanul dedesubt și viteza care creștea din ce în ce mai mult.
Mi-a fost teamă și atunci am strigat: „Vreau să mă trezesc acum!”. M-am trezit instantaneu.

Eram foarte mulțumit că am avut un vis lucid și în același timp nemulțumit pentru că nu am mers mai departe și nu am reușit să-mi stăpânesc emoțiile.
După acest vis mi-am spus: „Să scriu despre acest vis?” Nu aveam prea mult curaj să mă ridic pentru a scrie despre visul meu și mi-am zis: „Acest vis este foarte intens și sunt sigur că mi-l voi reaminti a doua zi”.
Am adormit din nou și am continuat să am o mulțime de vise, de data asta nelucide. M-am trezit duminică dimineața, plin de energie și în plină formă. Am impresia că, a avea un vis lucid pozitiv dă energie fizică și mentală din belșug, speranță (față de tot ceea ce devine posibil) și entuziasm.
Iată deci că sunt foarte mulțumit de ședința noastră de practici fosfenice de sâmbătă, care, cred (împreună cu practicile pe care le fac în mod obișnuit) că se află la originea a ceea ce am trăit în această noapte.
Îi mulțumesc lui Jean-Pierre pentru că ne-a permis să ținem această ședință la el, lui Alain pentru că a organizat-o, lui Daniel că ne-a transmis acestă tehnică inițiatică puternică și autentică, precum și tuturor participanților la această sesiune.
O săptămână bună tuturor, practici fosfenice reușite, vise frumoase și experiențe care să vă îmbogățească!


Daniel STIENNON: faceți în fiecare noapte vise de zbor
Sfat pentru a putea face în fiecare noapte vise de zbor.
Iată câteva puncte suplimentare de respectat:
- Reperarea elementului declanșator; cel mai adesea, visele de zbor încep printr-un vis clasic în timpul căruia se imaginează sărirea în aer sau mai bine lansarea în gol.

Înainte de a adormi, se regândește la acest element declanșator în trei sau patru fosfene.
În timpul nopții, atunci cînd ne regăsim în faza de vis treaz, vis de zbor, se vor respecta următoarele reguli:
- Nu se observă niciodată întreaga scenă care se percepe. Pentru aceasta, se îndreaptă atenția asupra unui detaliu al mediului înconjurător în care suntem cufundați. De fiecare dată cînd se observă o scenă în totalitatea ei, visul se oprește sau își pierde din intensitate.
O tehnică simplă constă în privirea întotdeauna cât mai departe posibil în față.
- Acceptați trecerea prin trunchiul unui arbore; acesta va avea ca efect creșterea densității „dublului” și amplificarea fenomenului.
- Nu ezitați să traversați munți sau, de exemplu, Atlanticul pe sub apă.

Doar pentru începători: forțați-vă să nu coborâți, dar încercați să urcați; ca și cum se dorește urcarea în direcția soarelui, lunii sau unei stele.
Pentru cei mai avansați: nu vă temeți să coborâți chiar dacă este o coborâre vertiginoasă. Trebuie să știi să te dai înapoi pentru a sări mai bine…
Respectând aceste câteva principii, un vis de zbor poate dura mai multe ore la rând, chiar o noapte întreagă…
Zbor plăcut.


Pierre D. – FRANȚA
Am avut probleme să mă arunc de pe acoperișurile zgârie-norilor, căci este foarte puternică această senzație de cădere; ai impresia că ea nu se va termina niciodată și că te vei zdrobi! Dar, de fapt, după un moment căderea se oprește și se continuă cu un zbor fantastic. De aici înainte, pentru a zbura de la sol, îmi așez brațele în V către spate și împing de la nivelul stomacului. Efectul este imediat și, privind departe așa cum indică Daniel, este sigur că nu te întorci la sol imediat. Senzațiile sunt aceleași ca în parapantă pentru cele și cei care cunosc asta. Fosfenele amplifică foarte mult aceste senzații de zbor.
Survolarea Parisului, încă plin de păduri și câmpuri, la 1000 de metri altitudine, sau zborul pe sub o enormă surplombă sub o faleză înaltă de 800 m, este o adevărată plăcere, atât de superbă încât aș prefera să schimb realitatea cu visul!


Tristan – FRANȚA
Sunt un pic confuz.
Principalele mele gânduri constau într-o sferă luminoasă de culoare aurie, plecând din chakra de bază până la creștetul capului și care coboară în culoarea violetă, dând în același timp o pulsație chakrei de bază roșie la o şesime de secundă cu mantra mentală ki. Apoi, după ce am menținut destul timp această mișcare a gândirii, am vizualizat coloana vertebrală pulsând la o şesime de secundă, în fapt, eu mă las purtat de gândul de moment forțându-mă să-l mențin suficient timp pentru a imprima creierului ritmul, uneori eu făceam o sferă pulsândă care se oprește la fiecare chakră și pulsează asupra ei, alteori o jerbă de scântei care urcă rotindu-se în sensul acelor de ceasornic.
În compensație, nu reușeam să mențin același sens de rotație și preferam mișcarea de translație de jos în sus. Odată exercițiul bine înțeles, eu reiau respirația superficială care îmi dă vârfuri impresionante de căldură.
Rezultatul: Noaptea apare un prim vis treaz sau un vis lucid.
…Vizitez locuri…
Îmi spun că, în principiu, trebuie să pot zbura și decid să mă arunc în gol și acolo este extazul. Plonjez în inima planetelor dintre care una seamănă cu Pământul, viteza este fabuloasă și mă las cucerit. Apoi toate aceste planete devin sfere de apă care se contractă și mă trezesc. Rămân un lung moment cu acufena și o sferă luminoasă în fața mea. În seara asta adaug contracțiile statice.
Daniel are dreptate, când ești prea ancorat în materie experiențele sunt foarte rare și după puțin timp fac o întoarcere de 90° către ezoterism și spiritualitate.


Stéphane C. – FRANȚA
Urmare a practicării cu Giroscopul: în iulie am avut câteva „treziri în astral” fără zbor, în timpul cărora am făcut exerciții: contracții statice, vibrația „OM”. În timpul unuia dintre ele, am simțit clar un vânt dinspre „est” (eu dorm cu capul spre nord); în altul repetam cuvintele următoare: KAMAR - SOUDÈR – MASSOR (poate cineva înțelege!) atât de tare încât m-am trezit. Am profitat pentru a le nota, cât am putut de bine, căci dimineața am uitat totul! Totul a revenit când am văzut hârtia.
--------------------------------------------------
Răspunsul lui Daniel Stiennon: „De aici importanța de a nota mereu, chiar de a ne trezi noaptea în mod voit la anumite ore, în funcție de ciclurile sale. Paharul de apă înainte de culcare poate ajuta anumite persoane să mențină stări de jumătate-somn (moțăială)
Cât despre cuvintele auzite, este vorba de revelația unei mantre personale care trebuie pronunțată în timpul antrenamentelor cu Giroscopul.
Această «auto-Inițiere» este tipică pentru rezultatele care se pot obține prin practica Ritmo-fosfenică și care permite să se ajungă mai departe.”


Benoit B. – FRANȚA
Tocmai am folosit metoda punctului de concentrare care fragmentează somnul și este cu adevărat eficace, chiar uimitoare. În câteva zile am avut vise foarte lucide; văd o mulțime de lucruri frumoase concentrându-mă asupra unui detaliu; cum se face că acest lucru este atât de puțin cunoscut de publicul larg? Fiind începător, eu continui să avansez pas cu pas în această metodă, cu singurul dezavantaj că mă trezesc frecvent în timpul nopții și am ceva dificultăți să adorm la loc din cauza stimulării cauzate de ceea ce am trăit!
Adesea am impresia că sunt blocat în mentalul meu, dar învăț…
Oricum, vă mulțumesc pentru tot ce faceți!


Alain R. – FRANȚA
De mai mult de 2 ani de când practic fosfenismul am avut zeci de vise de zbor în stare de hiperconștiință.
Dintre toate aceste vise, 3 m-au marcat în mod particular, căci de fiecare dată am trăit o nouă experiență: primul zbor, prima traversare a materiei și prima întâlnire.

Primul meu vis în stare de hiperconștiință (REHC) s-a produs după câteva săptămâni de folosire a giroscopului.
De obicei, am vise în calitate de spectator pasiv al unui film al cărui principal actor sunt.
Dar aici, în timpul acestui vis, este ca și cum m-am trezit în plină noapte în mijlocul unui film în care sunt actorul activ. Eram conștient total de ceea ce mi se întâmplă: eram în patul meu, dormeam, dar în același timp mă aflam în mijlocul unei mulțimi care se deplasa de-a lungul unui drum. Dintr-o dată mă ridicam din această mulțime care se deplasa ușor, apoi încep să zbor. Știam că tot ce mi se întâmplă este consecința directă a exercițiilor fosfenice și mi-am zis în sinea mea că Daniel are mare dreptate și că totul este cât se poate de adevărat (???) și real.
Toate aceste mărturii pe care le-am citit nu sunt invenții.
În timp ce știam că dorm, eram acolo zburând pe deasupra pădurilor cu un sentiment de fericire și libertate incredibil. Profitam în totalitate de această nouă libertate în 3 dimensiuni și zburam deasupra câmpului și pădurilor. Amintindu-mi cuvintele lui Daniel, am decis să plonjez către sol cu toată viteza pentru a vedea ce se va întâmpla. S-a produs atunci o explozie de culori cînd corpul meu a pătruns în interiorul pământului.

Câteva săptămâni mai târziu am avut prima experiență de traversare a materiei.

În acest REHC mă aflam la locul meu de muncă obișnuit. Mă deplasam cu toată viteza și în toate direcțiile la aproximativ 1 metru de sol. Deodată, am decis să părăsesc această clădire și, complet natural, am început să trec prin ușa care a rămas închisă. Pe măsură ce corpul meu traversa această ușă, am resimțit ceva ca un baleiaj în adâncul capului. Am avut sentimentul unei întrepătrunderi a atomilor mei cu cei ai ușii, ca și cum aceștia alunecau unii pe lângă ceilalți pentru a se lăsa să treacă mai bine fără cel mai mic efort. Asta a fost chiar prima dată cînd am simțit un astfel de contact în profunzimea corpului meu.

La mai multe săptămâni după asta am avut prima mea întâlnire.

În timpul acestui REHC mă aflam la țară în timpul unei furtuni. Deodată, am început să mă ridic foarte rapid pe verticală într-un cer plin de nori din ce în ce mai sumbri.
Urcam, urcam fără să mă opresc vreodată și, încet încet, văd un colț de cer care se înseninează. M-am oprit din ascensiune și am văzut cum această înseninare din mijlocul norilor se transformă într-un halou de lumină. Din această lumină a apărut o femeie în alb complet, înconjurată la rândul ei de lumină. Ea îmi zâmbea fără să spună nimic. De altfel, nu avea nevoie să vorbească. Simpla sa prezență mă inunda de fericire. Apariția sa semăna cu desenul Fecioarei care apărea în imaginile pioase ale copilăriei mele. Am rămas în fața ei fără să spun nimic. Ce aș fi putut de fapt să spun în această clipă? Nu este nevoie de cuvinte când o asemenea ființă pare că îți dăruiește întreaga sa dragoste.

Fiecare nouă experiență reprezintă, cred eu, o nou etapă în ucenicia mea despre viață. Dar, în toate cazurile rămân momente unice și de neuitat.
Îți mulțumesc Daniel că m-ai făcut să cunosc fosfenismul și mulțumesc Doctorului Lefebure pentru toate descoperirile sale.


Yannick J. - SWITZERLAND
Țineam să vă împărtășesc o experiență: am un parcurs de 7 ani în hermetism. Practic anumite meditații, în mod special tehnicile având legătură cu somnul lui Dzogchen (Nidra yoga, etc…) și în secundar sunt fosfenist începător.
Din păcate, după o zi epuizantă din punct de vedere mental, nu sunt destul de motivat pentru a mă sugestiona timp îndelungat pentru a –mi crește puterea de aducere aminte. Am făcut deci un test:
- o săptămână de sugestie ritmată
- o săptămână nimic - și o săptămână de sugestie reunită cu fosfene
Fără a ține cont de condiționarea aplicată din nevoia de reușită a experienței (o săptămână de repaus total între timp, pentru a nu altera experiența), rezultatele sunt surprinzătoare.
În prima săptămână am obținut un rezultat slab: 2-3 vise pe noapte, fragmentate, nu foarte detaliate, fără a mai pomeni faptul că nu am avut nicio amintire în primele 3 zile. În timpul săptămânii de aplicare a fosfenelor, în prima dimineață, 3 vise (mediu detaliate), în a doua 5 (mai complete și mai puțin divizate), în a treia (aveam programat în plus subiectul „zburat”): 9 (foarte detaliate, într-adevăr, primul a fost descris pe o pagină A4…).
În plus, în timpul acestei a treia nopți, 4 vise aveau ca temă „a zbura”: zbor (1), avioane (2), parașută (1).
Și tot așa… Nu am ajuns prea departe ca număr dar ca și calitate, da. Imediat, am vrut să-mi procur un dictafon.
Toate acestea pentru a vă arăta uimirea mea și satisfacția. Aceasta fiind spus trebuie să vă mărturisesc faptul că, dacă aș fi aflat mai devreme despre lucrările Dr. Lefebure, progresul meu ar fi fost mai rapid.
Să se răspândească deci lucrările sale în întreaga lume, pentru bunăstarea tuturor. În orice caz, contați pe mine pentru a face publicitate centrului dumneavoastră.
În final, țin să vă mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră cât și pentru ținerea torței. Într-adevăr, operele Doctorului Lefebure sunt extrem de necesare pentru toți cei care studiază căutând să progresese în mod real, fără a se „îneca” în dogme.
Vă adreses deci mulțumirile mele respectoase.