PEDAGOGIE

D-șoara Delphine E.
Tocmai am reușit la concursul de atașat teritorial pentru conservarea patrimoniului (funcție publică teritorială, categoria A), unde erau doar treizeci de locuri… și datorită Fosfenismului am intrat!

Sunt convinsă că utilizarea fosfenelor mi-a permis învățarea și memorarea perfectă a unui număr mare de cunoștințe, atingerea unui entuziasm și unui moral de oțel și dezvoltarea intuiției (am revăzut spontan și cu insistență subiectele date la concurs și în noaptea anterioară am avut dovezile: acestea sunt exact subiectele pe care am visat că le aveam de tratat)… Mulțumesc deci pentru răspândirea în prezent a descoperirilor Dr. Lefebure, pe care la rândul meu încerc să le fac cunoscute celor din jur!
Vă sunt profund rescunoscătoare pentru tot ceea ce mi-au adus anul acesta lampa și Alternofonul, în pregătirea unui concurs dificil, pe care l-am trecut cu bine.


Gaelle C. - FRANȚA - 97 REUNION
Rezultat obținut asupra fiului meu prin Mixajul Fosfenic în Pegagogie.
Fiul meu este în CE1 și are 8 ani. În februarie anul curent, situația de la școală s-a deteriorat mult. Până în prezent rezultatele sale erau bune, prezentând totuși o tendință spre visare în clasă și nefiind mereu foarte încântat să meargă la școală. Este un copil hipersensibil, destul de timid pe moment, cu un caracter puternic, interesat de un număr enorm de lucruri și care poate petrece ore studiind un domeniu care îi atrage atenția. El a început să fie din ce în ce mai visător în clasă și a spus că este foarte obosit, atenția sa scăzând din ce în ce mai mult. Cerea chiar să se poată odihni în clasă. A avut un conflict puternic cu învățătoarea sa, înainte de vacanța din martie. Am fost deci chemată de director. Mă întâlneam deja regulat cu învățătoarea, pentru urmărirea muncii sale școlare. Împreună cu tatăl său, ne-am gândit chiar să-l retragem de la școală. El a decis ca fiul nostru să meargă la psihologul școlar pentru a-i testa capacitățile. Am hotărât deci să găsesc o metodă care să-i ajute capacitățile de atenție și concentrare. Așa am găsit fosfenismul pe internet. Timp de zece zile în timpul vacanței școlare, am aplicat fosfenismul cu fiul meu. El lucra în jur de 15 minute și asta de 3 ori pe zi. Primele rezultate au fost constatate cu privire la capacitatea sa de ascultare, atât la școală cât și în viața de toate zilele, la acțiunile din viața sa, devenind mult mai receptiv atunci când îi cer să vină la masă, să debarasese masa, să-și pună la punct lucrurile, etc. Aceasta se întâmplă cu calm, există mult mai puține obiecții din partea sa. În ceea ce privește timiditatea sa, a avut loc de asemenea un progres clar; eu l-am simțit mult mai încrezător.

Pentru problemele pe care i le creează dictarea, folosesc tehnica: vizualizare a unu sau două cuvinte, fosfenă cerându-i să se gândească la ceea ce tocmai a citit, scrierea cuvântului cu ochii închiși. Avem rezultate bune, nu are nicio reținere și ultimele două note au fost 8/10.

La matematică citește exercițiul, face o fosfenă gîndindu-se la el, apoi rezolvă exercițiul. Cînd este vorba de o problemă de matematică, observ că ideile îi vin rapid. Ultima dată la scăderi, unde avea tendința să numere pe degete, rezultatele i-au venit în mod natural. Ca o glumă, el mi-a spus „prea repede mamă”.

La citire, el face o fosfenă, așteaptă puțin sau se așează la lumină pentru a vedea textul și a nu fi deranjat de fosfenă. Lectura este incontestabil mult mai rapidă, pronunția foarte bună, cu ritm și intonație. El trăiește textul.

Nu îmi mai spune că nu vrea să meargă la școală, ba chiar mi-a zis că este bucuros să meargă la școală și că se înțelege bine cu învățătoarea. Ce ușurare!! Rămâne un pic visător dar mult mai puțin, fără probleme de comportament față de învățătoare. Nu se mai plânge de oboseală.
Mulțumesc pentru această metodă.


Sonia - FRANȚA
Am refăcut revizuirea cursurilor pentru un viitor examen. Evident, le revăd sub fosfene și este incontestabil că memorez mult mai ușor. Aștept cu nerăbdare sosirea noului an școlar pentru a mă reîntâlni cu copiii mei și a le transmite această fosfeno-pedagogie. Este un instrument formidabil!


Franck - FRANȚA
Prietena mea a practicat cu fiul său Hugo, care are 10 ani. Aceasta a dat multe rezultate. Este impresionant. La începutul anului, el nu scria frumos (foarte oscilant, cu defecte, etc.). Pe parcursul anului, scrisul său s-a transformat complet. Acum are un scris foarte frumos (foarte regulat, drept, literele sunt bine unite, etc.). Și mai ales, a ajuns primul din clasă. Copiii sunt într-adevăr foarte receptivi la Fosfenism.


Franck - FRANȚA
Fratele meu, care este polițist (mai exact menține ordinea), a decis să facă o pregătire în cadrul poliției pentru a putea avansa în carieră. Cum el a întrerupt cursurile cu mult timp în urmă, se temea un pic să reînceapă studiul și că nu are nivelul necesar pentru a reuși la examenele pe care vrea să le treacă. Am profitat deci de această ocazie, pentru a-l face să descopere fosfenismul, căci el nu știa deloc ce este acesta. Acum un an și jumătate, i-am oferit o casetă de fosfenism, pentru lucrul cu mixajul fosfenic. Ei bine, acum ceva timp, am avut plăcuta surpriză ca el să mă cheme pentru a-mi mulțumi că l-am ajutat să cunoască fosfenismul. El crede că datorită acestei metode a obținut rezultate bune la examen și că Fosfenismul l-a ajutat foarte mult pentru memorare și de asemenea pentru încrederea în sine. El a vizualizat mult sub fosfene că reușește la examene și că este încrezător și calm în timpul examenelor. Asta a funcționat foarte bine, trecând în final toate examenele cu încredere și siguranță și obținând rezultate bune.


Patrick - FRANȚA
Fosfenismul este cu adevărat fabulos în domeniul studiilor. L-am utilizat cu mult succes. Este un pic ca și cum ai trișa, dar aici ai voie. Cursurile apar cu adevărat în fața ochilor în timpul examenelor. Este un adevărat festin să înveți sub fosfene. Personal, eu proiectez fosfena asupra cursurilor așa cum este explicat în Mixajul în Pedagogie.


Quentin D - FRANȚA
FOSFENE ȘI STUDII
Sunt în ultimul an de studiu al ingineriei informatice. În plină perioadă a parțialelor, îmi rămâne o probă care îmi provoacă dificultăți. Ea cere reflecție, dar în același timp lucruri de învățat pe de rost. Mai am puțin timp… de ce nu aș utiliza fosfenismul?
Folosesc procedeul următor cu lampa de buzunar:
- Fixare a lămpii pentru a obține fosfena.
- Citire a cursului cu atenție, în timpul fosfenei.
- Odată fosfena terminată, refixez lampa, dar în timpul fixării mă gândesc la ceea ce tocmai am citit (cât de bine pot…)
- Continui lectura prin fosfenă…
- Odată ce am revăzut tot reîncep, fie cu totul, fie cu părțile „sensibile” ale cursului.
Am memorat relativ repede. Mai mult, asocierile ideilor se fac cu claritate și cursul este mult mai ușor redat și înțeles.
La examen, cea mai bună notă din clasă. În timp ce nu am muncit enorm, în final…
Fosfenismul te ajută să câștigi mult timp și acționează într-un mod pozitiv asupra capacităților intelectuale și atenției. Utilizarea pentru studii nu poate fi, după mine, decât benefică, atunci când practica este corectă. Sunt sigur că numeroși studenți numiți „slabi”, „mediocri” … ar putea foarte bine să ne surprindă dacă le-am pune în mâini instrumentele corecte!


Pierre D. - FRANȚA
Iată ce am observat la mine, la copiii mei și la câteva persoane din anturajul meu după mai mult de 2 ani de folosire a metodei.

- pentru perioadele de învățare școlară (primară și secundară):
Permite o mai bună concentrare și ajută memorarea.
Canalizând energia, reduce tendințele naturale de dispersie și aduce concentrarea necesară pentru studiu și înțelegere, facilitează fixarea a ceea ce trebuie memorat prin proiectarea mentală în fosfenă, a ceea ce trebuie reținut.
Permite reducerea eșecului școlar și redarea acelorași șanse copiilor derutați sau stresați, ca și colegilor lor.
În particular, utilizarea simultană a fosfenei, lecturării/recitării cu voce înaltă asociată scrierii de mână, permite rezolvarea definitivă a problemelor de ortografie.

- pentru ciclul superior și concursuri:
Permite acumularea de cantități mari de cunoștințe, folosind în special memoria vizuală.
Folosirea fosfenelor este în întregime indicată pentru înmagazinarea maselor de cunoștințe cerute în marile școli (matematică, fizică, chimie), la medicină, biologie și științele pământului.

- pentru mișcările complexe din gimnastică (dans, acrobație) și rezolvarea problemelor de coordonare a corpului cum ar fi dislexia:
Asocierea unei mișcări cu fosfena (memorare cenestezică) permite realizarea fără blocaj și memorarea sa.

- în meseriile de creație și inventivitate:
Proiecția problemelor sau ideilor într-o fosfenă permite obținerea rapidă a unei afluențe de idei foarte propice creației și inventivității. Aceste funcții nu sunt interesante doar pentru artiști, creatori și inventatori ci și pentru oricine trebuie să găsească idei (locuri de muncă, cadre de conducere, ingineri etc. care trebuie să rezolve probleme). Fosfenele au drept efect secundar armonizarea personalității și vederea lucrurilor în mod pozitiv. Cu acest titlu, făcând regulat fosfene, persoanele al căror comportament este agresiv, evoluează într-un sens foarte bun, făcând să reapară ce este mai bun în personalitatea lor.
Pot fi descoperite utilizările lor în închisori, asupra drogaților și persoanelor cu un comportament agresiv.


Stéphane S. - FRANȚA
FOSFENE ȘI REFLEXE
Am remarcat că practicând o ședință de fosfene câteva minute înainte de a juca un joc video, obțin mult mai ușor victorii strălucite aupra inamicilor mei virtuali. Constatările mele se referă la două jocuri de luptă ultrarapide. În cele două cazuri, reflexele mele sunt mult mai rapide, îndrăzneala este înzecită (încerc lovituri pe care nu le-am îndrăznit niciodată înainte), rapiditatea este accentuată și improvizez mult mai ușor în timpul acțiunii. Adrenalina este sub control și mă surprind jucând runde lungi și intense de bătălie fără a ceda; este mult îmbunătățită înțelegerea jocului: în scene pe care le credeam explorate în amănunt, am descoperit noi unghere, noi strategii, noi moduri de mânuire a unei arme sau alteia…

Nu cred că această mărturie aduce ceva important în evoluția omenirii, dar este doar pentru a semnala că, în ceea ce privește rapiditatea și precizia, energia fosfenică și-a îndeplinit rolul o dată în plus. Un dezavantaj totuși: aceste jocuri nu mai prezintă acum interes, au devenit aproape foarte ușoare, trebuie să-mi procur altele!


M. Eloi G. - GABON
Vă voi pune la curent cu efectele observate ca urmare a practicării Mixajului Fosfenic și utilizării alternofonului. Rețineți totuși că fiul meu de 14 ani (al treilea în clasă, până în prezent mereu printre primii patru din clasa sa, iar trimestrul acesta primul) este foarte mulțumit și motivat de Mixajul Fosfenic în studierea lecțiilor sale.

Apropo, ultima remarcă pe care mi-a adresat-o este următoarea: „De când studiez sub fosfene, nu mai uit ce învăț, mă tem să nu înmagazinez prea multe lucruri în memorie și să nu mai am loc pentru tot ce voi învăța în viitor”. Bineînțeles că l-am liniștit cu privire la enormele potențialități ale creierului uman și asupra faptului că el poate memora fără teamă tot ce dorește. Sincere salutări.


Christophe - FRANȚA
PROGRESELE LUI CRISTOPHE, 15 ANI, DUPĂ TREI LUNI DE PRACTICARE A MIXAJULUI FOSFENIC.
Stimate domn,
Fiul meu Cristophe este un copil de 15 ani având dintotdeauna mari probleme de ortografie. El are o memorie bună. Cunoaște cum trebuie regulile gramaticale, dar odată în fața foii, nu mai știe nimic!
Timp de 2 luni, am lucrat regulat cu fosfenele, de 2 ori pe săptămână.
Efectele după 2 luni de practică:
Memorare mai bună a cuvintelor studiate sub fosfene. Conform expresiei lui Cristophe, „le vedea scrise în capul său”. Acolo unde făcea de obicei cincizeci de greșeli, nu face mai mult de douăzeci.
Progres intelectual: mai mare rapiditate de reflecție. Discursul său care are tendința să fie „trunchiat” a devenit mult mai fluid. Afirmare a personalității. Profesorul său de matematică i-a spus că s-a schimbat din toate punctele de vedere: mult mai bună participare în clasă, o mai mare atenție, reflecție mai bună.
Tehnica folosită pentru o dictare:
- Face o fosfenă.
- Apoi se gândește la cuvântul de memorat, închide ochii și revede cuvântul în imaginație.
- Apoi reface o fosfenă, pune bandoul ocular și scrie cuvântul (în întuneric) fără a privi foaia.
După cum vedeți, mă străduiesc să urmez indicațiile dumneavoastră prețioase conținute în cartea „ABC-ul Mixajului Fosfenic”.
Va mulțumesc din suflet pentru aceasta.
Marie C