Scurt extras din: CARTEA DE AUR


1 - 2 - 3

Stagii de vară 2010

Un sezon s-a încheiat și cu el stagiile de vară, deschise tuturor pe baza prezentării cardului de club. Anul aceasta, ele au avut loc în Spania și aceia dintre voi care au putut participat au revenit încântați.
Să dăm cuvântul mai întâi profesorilor, apoi studenților acestor formări.

Daniel Stiennon

- - - - - - - - - - - - - -

Cu privire la stagiul de Naturo-Fosfenologie, știu de ce am văzut toți elevii plecând de la acest stagiu cu o percepție mai pătrunzătoare, cu o energie mult superioară celei pe care o aveau la sosire. Între altele, pentru că au trăit câteva lucruri de importanță, cu o senzație plăcută în inimă.
Ca și la celelalte cursuri ale mele, dinamica acestuia din urmă a fost menținută, timp de o săptămână, dar de data aceasta, fiind un stagiu de Naturo-Fosfenologie, energiile naturii au brodat viața cu un fir foarte fin…
Ei au învățat multe și în definitiv, despre asta este vorba: experiența individuală.

Francesc CELMA Naturo-Fosfenolog.De vineri după-amiază noi eram la Santa Barbara (Spania) unde există un punct de confluență energetică; o piatră ancestrală cu o dimensiune impresionantă, numele său este Hara. Acesta a fost punctul nostru de plecare pentru stagiul de Naturo-Fosfenologie sau șamanism fosfenic.
Francesc (șaman autentic) era ghidul nostru în această aventură energetică intensă. Sâmbătă dimineața, am început prin câteva exerciții de sincronizare cu scopul ca întreg grupul să fie în armonie cu energia locurilor. Pentru a putea lucra împreună, a trebuit să realizăm o gândire ritmică unificată în măsură să întărească și să amplifice exercițiile noastre viitoare.

În vechiul mormânt al unui druid, cu cea mai mare considerație, începem balansările de sincronizare cu ajutorul energiei pe care ne-o dă locul. Balansări orizontale, circulare și apoi respirație triunghiulară, împreună cu recitarea de mantre armonizând și sincronizând încetul cu încetul energiile noastre. În același loc, pentru a finaliza, se execută un exercițiu de fosfo-viziune (a vedea fără a privi), pentru a face să apară puțin câte puțin energiile subtile ale naturii înconjurătoare.

În această experiență, mulți dintre noi au putut observa „ființe” ale naturii veghindu-ne. Din acest loc, am urmat o pistă și am ajuns în locuri impresionante. Ne deplasăm pentru a vizita un stejar viguros gigantic pe care l-am supranumit „Oscar”. El ne-a permis să începem lucrul cu lumea vegetală.

Executând exerciții de balansări sincronizându-ne conștiința cu energia sa, trecând alternativ prin interiorul punctului său de lumină și al nostru, în ritm de două secunde, recitându-ne mantrele.
Dar de ce facem asta? Pentru cine? În timpul cursurilor am ajuns să înțeleg. În special lucrul ritmic cu regnul vegetal ușurează accesul la matricea eterică ce unește lumea materială cu lumea energetică, subtilă, spirituală.
Acest efort oferă un acces rapid și sigur la lumea astralului, ghidat de lumea vegetală.

Un alt scop al cursului este căutarea Totemurilor sau „ființe de putere personală” care ne ajută în dezvoltarea spirituală. Pentru aceasta, din locul în care ne aflăm, ne îndreptăm către un loc numit Las Peñas del Masmut, în căutarea energiei potrivite pentru regăsirea Totemului lumii minerale: piatra personală a puterii.

După asta am căutat un loc potrivit, ceea ce nu a fost ușor în aceste zone puternice. Am stabilit grupe de lucru și am proiectat energia în așa fel încât ea să aducă contribuții extraenergetice în căutarea internă a Totemului.

Exista atâta energie încât eram capabil să văd cu o claritate absolută imaginea pietrei puterii. La început eram un pic sceptic dar, în timpul exercițiului meu, am văzut un mineral cu un aspect și o formă foarte definită și am fost foarte surprins când un membru al grupului a povestit experiența sa și… mineralul pe care-l descria era exact cel pe care îl văzusem!
Energia grupului, locul și exercițiile de sincronizare dădeau rezultate.

În ziua următoare, începem prin a lucra elementul apă pentru a căuta Totemul vegetal, arborele puterii personale. Aici am avut a doua mea mare experiență.
În timpul meditației mele, pe când colegii mei își proiectau energia asupra mea, mediul de apă și zgomotul căderii sale îmi cresc sensibilitatea. Am avut viziunea unui arbore mare de lumină care iese din mine iar ramurile acestui copac de lumină mă îmbrățișează și mă introduc în interiorul lor pentru a mă proteja.
Această imagine m-a emoționat puternic, lacrimi de recunoștință și dragoste mi s-au prelins pe față.

Ultimul element cu care am putut lucra a fost focul, pentru căutarea ultimului Totem, animalul interior. Pentru a realiza asta, încă o dată, unul dintre noi aducea energia grupului, a împrejurimilor și a elementelor prezente și, de fiecare dată, mi-a fost mai ușor să sincronizez și să proiectez energia.
Imediat după, în același loc, executăm balansarea în potcoavă, a cărei practicare intensă în natură permite accesul la energii numite „ghizi”. Această practică a fost urmată de exercițiul „privește fără să vezi” și încheiată prin câteva exerciții de convergență oculară.

Ne rămâne o ultimă experiență: o meditație dirijată, o proiectare în centrul pământului folosindu-l pe Oscar (stejarul) ca vehicul. Aceasta din urmă va trebui să fie povestită de altcineva.
Pentru a încheia activitatea în zonă, mulțumim și ne arătăm respectul prin recitarea de mantre.

CONCLUZII

Am două tipuri de concluzii: personale și pedagogice. În ceea ce este pedagogic intră sentimentele, respectul și mulțumirile. Primești ceea ce dăruiești. Restul este muncă, muncă.
Balansări, tensiuni statice, proiectare a luminii mentale. Când se lucrează în grup, energia se amplifică. Se poate lucra de asemenea în manieră individuală, dar trebuie acumulată multă energie și ritm pentru a a o înlocui pe cea a grupului. Drumul pe calea inițiatică este întotdeauna indirect și subtil. Pentru a merge către înalt trebuie să știi să cobori, să te dai înapoi, ca pentru a-ți lua elan.

Forța naturii ne permite să lucrăm toate fenomenele: lumina, sunetul, gustul, mirosul… Natura este un vehicul formidabil. Aș spune că, la început, mi-a fost foarte greu să intru în armonie cu această natură mamă. Încercând să realizez asta, mi-am dat sema că este mult mai greu decât credeam. Nu percep locurile energetice dincolo de ceea ce sunt, mai puțin când lucrez acolo unde îmi spune profesorul; în acest moment simt cum sensibilitatea mea crește.

Dormim și mâncăm puțin, nu putem spune de ce. Lucrăm mult, dar cu toate acestea am rămas o săptămână în plus.
Dacă ar fi să trag o concluzie, acesta este că acumularea de gânduri ritmice este cea care te duce către experiențe grandioase.

Împrejurimile, persoanele, energiile… toate acestea dețin un potențial, dar trebuie să știi să acumulezi gândirea ritmică, ca o baterie care, încărcată la maxim, va da întreaga sa putere. Asta se va realiza mai bine atunci când contactele sunt corespunzătoare, cablurile în stare bună iar mașina cu un sistem electric corespunzător..
Pentru mine acest stagiu a fost baza pentru continuarea acestui tip de curs. Natura ne iubește, dacă noi o iubim ea ne deschide brațele, ne dă mâna și ne ghidează.

By: Daniel Fermández


De când am urmat stagiul în Natură, după câteva zile de reflecție, pot să spun că aceste zile au fost ADMIRABILE, MAGICE, REVELATOARE… mai ales prin intensitatea, profunzimea și varietatea activității efectuate.
Grupul a funcționat cu adevărat perfect cu o coordonare, sincronizare și o sinergie a tuturor și a fiecăruia, dinamizând conștiința grupului.

Mediul avea o aură magică și sacră. Am fost pensionarii privilegiați ai unei enclave, în atmosfera prezenței druizilor celți, Templierilor și magicienilor din vechime, într-un loc care posedă un potențial energetic și teluric foarte, foarte puternic.

Sentimentul predominant este cel de GRATITUDINE, mai întâi lui Francesc pentru efortul absolut pe care l-a făcut și care a știut să dinamizeze, să se implice exponențial în grup pentru a distila fiecare experiență în fiecare exercițiu druidic sau șamanic, după caz. Așa ne-a ajutat să ne depășim propriile limite și să simțim un respect profund pentru natură.

Mulțumiri fiecăruia dintre membrii grupului pentru implicarea și efortul foarte mare. Depășirea limitelor prin exercițiile activității și calitatea lor umană. Cum să nu mulțumim enclavelor unde am lucrat, pădurea, Capela și prietenosul Oscar, stejarul viguros, care sunt înainte de toate ființe vii transmițătoare a energiei protectoare a mamei noastre Terra.
Mulțumim lui Constancio pentru că ne-a fost ghid și lui Daniel pentru munca sa de descoperire de noi domenii. O mențiune specială pentru Ávila Granados, mare cunoscător al Celților, Templierilor și Catharilor care ne-a îndrumat foarte bine; cu personalitatea și cunoștințelor sale el a aprins scânteia energetică din Matarraña și enclavele sale sacre în inima mea. Vă mulțumesc tuturor pentru că ați făcut ca acest vis să devină realitate.

Lecția învățată:
Prima este umilința și respectul pentru natură. Dacă tu cooperezi cu respect, lucrând în armonie, cu tehnicile potrivite, ea își deschide porțile cunoașterii și energiei.
A doua, așa cum o menționează, arată și demonstrează Francesc, ceea ce nu este dat și împărtășit se pierde. Din această cauză, aș dori să vă transmit experiența mea în al doilea Munte Magic din Matarraña care sunt stâncile Masmut, foarte aproape de Peñarroya de Tastavins, unde am învățat să văd cu ochii spiritului. Atunci când, într-un exercițiu în care sunt receptor pasiv înconjurat de colegii mei, aceștia proiectându-mi energia prin tensiunile statice, în ultima parte a exercițiului, eu trebuia să-mi descopăr piatra puterii.

Calmul meu a profitat de energia dominantă pentru a focaliza spiritul și a găsi o piatră prețioasă de tip: diamant, smarald, rubin, safir; când am încetat să caut, întreaga mea ființă a început să vibreze de energie, apoi a apărut clar în fața nasului un enorm cuarț alb.
Vă îmbrățișez din toată inima.

De: Pedro Marco


Tocmai am terminat această experiență minunată prin împărtășirea pregătiririi din MATTARAÑA (regiune din Spania) unde am urmat un stagiu de Naturo-Fosfenologie sub îndrumarea lui Francesc CELMA. Intensiv, plăcut, puternic, intim, variat… Nu a fost necesar mult timp pentru a-i atribui atâtea adjective care să-l descrie.

Bun, în fine, există atâtea amintiri încât se poate uita esențialul. Este adevărat. Primul lucru pe care Francesc l-a spus la curs este: „Pentru a lucra cu elementele naturii trebuie să fii foarte RESPECTUOS, pentru aceasta trebuie să ceri mereu permisiunea de a începe această muncă și să mulțumești când este gata; trebuie să respectăm acest loc și ființele care-l populează, căci el ne-a autorizat să lucrăm cu ele”.


«Nu trebuie să poluăm acest loc cu o pubelă fizică sau mentală. Pentru toate acestea, trebuie să lucrăm cu emoție, sentiment și din toată inima. Doar lucrul cu inima ne va ajuta să progresăm. Iubire, Respect și Umilință.»

Primiți din toată inima întreaga mea recunoștință. Mulțumesc mult tuturor participanților la această pregătire, care ne-au sprijinit energetic, energiilor pe care le-am cunoscut și care ne-au lăsat să practicăm, simți și trăi. În special celui care care mi-a permis să-i văd gândirea în timpul exercițiului, deoarece această experiență m-a emoționat. Mulțumesc lui Francesc pentru eforturile sale și lui Pedro care ne-a propus acest loc. Sper și vreau ca asta să continuie, că se va putea repeta.

Autor: Aiki (pseudo pe forum)


Îmi face plăcere să vă vorbesc despre stagiul de Naturo-Fosfenologie pe care noi l-am efectuat în zona MATARRAÑA. Dacă ar trebui să descriu cursul în puține cuvinte, aș spune că aici a fost un curs de regenerare. Regenerare puternică în care contactul cu elementele și totemurile ne-a dat atâta energie încât asta a provocat numeroase experiențe semnificative pentru fiecare dintre noi. Eu o voi transmite pe a mea bazându-mă pe maxima lui Francesc care spune: ceea ce nu se dăruiește se pierde.

Voi începe prin a mulțumi mamei Terra, soarelui, lunii și stelelor care ne arată drumul. Lui Francesc pentru efortul , dragostea și munca sa impecabilă. Colegilor pentru puternicul interes și efortul de a transmite energia necesară pentru facilitarea experienței interne.

A doua zi, noi am început căutarea arborelui puterii. În ziua precedentă lucrasem cu energia masculină pe o platformă stâncoasă care era utilizată ca observator astronomic în timpurile străvechi și cu energia feminină a unui aliniament megalitic. Lucrăm pentru a obține viziunea matricii eterice prin intermediul unui arbore enorm și puternic. Lucrăm de asemenea cu forța impresionantă a stâncilor din situl „Stâncile Masmut” și pentru a termina am lucrat într-o capelă, un adevărat privilegiu.

Cu toată munca de ieri acumulată, mă pregătesc să fiu atent și să încerc să văd arborele meu totem. M-am așezat aproape de o stâncă de pe malul râului. Pe malul celălalt, era un alt grup care lucra deja. Francesc ne-a spus să ne concentrăm asupra plexului solar. Imediat ce am început exercițiul, o galaxie rotundă, simbol al chakrei acelui loc, mi-a apărut; în continuare, mi-am văzut arborele puterii, grandios.

Am simțit că arborele este înrădăcinat în corpul meu și subit, m-am simțit absorbit în centrul Terrei. Cel mai curios este că, în acest loc, înotam într-un fel de gelatină. Puțin după, am văzut în dreapta mea o reprezentare pe care am recunoscut-o ca fiind ghidul meu. El mi-a apărut cu o glugă acoperindu-i fața. Văd cum el se întoarce, își ridică gluga și surpriză, văd o mască neagră ca măștile africane cu fața alungită.
Apoi el îmi arată inima mea puternică, robustă și energizată de o culoare roșie plină de viață.
…În continuare, m-am văzut într-o grotă adâncă unde erau și alte persoane și unde Francesc îmi arată piatra mea de putere.

Imaginile au continuat să defileze. Subit, îmi văd întregul corp ca umplut de șerpi care îmi ies prin ochi, nări, urechi și se înfășoară pe brațe. Înțeleg atunci că acesta ar putea fi un semn de regenerare celulară. În continuare, un șarpe mult mai mare se târăște de-a lungul coloanei mele vertebrale și iese prin cap. Odată afară, el se deschide ca un boboc de floare și mă văd plecând din corpul meu plin de lumină intensă, eram în picioare și, la o distanță de doi metri de capul meu, exista acest corp foarte luminos. A fost incredibil de frumos.

Puțin după, a apărut un tub de lumină de-a lungul coloanei mele vertebrale și rapid, ies din corpul meu, extras dintr-o dată, până pe malul opus unde era celălalt grup; acolo jos m-am regăsit alături de alți participanți.

Aici am început să văd, din matricea eterică, un fel de caroiaj, ca să-i spun cumva. Mi-a apărut o imagine în minte care poate explica asta, este finalul primului film Matrix.
La sfârșit, din plexul solar a apărut un potir de unde ieșea apă, de fiecare dată mai abundentă, până când îl aud pe Francesc spunând: „finalul experienței” și iese un jet foarte înalt.
Totul a fost trăit cu adevărat în timpul acestui stagiu cu Francesc CELMA, Șaman adevărat , și sper să-mi rămână în inimă și să ajung cât mai departe posibil.

De: Sito (pseudo pe forum)


Am fost în Matarraña și am fost entuziasmat de experiență.
Spațiul mi s-a părut imediat remarcabil pentru acest tip de activitate, cu diverse locuri unice, toate cu o energie impresionantă și blândă în același timp. Trebuie să spun că energia dinamică a activității acestui grup mi se pare că poate fi caracterizată prin aceleași adjective, impresionantă și blândă. Niciodată nu am lucrat atât de mult și atât de bine în vreun alt curs de șamanism.
Pentru a fi corect, starea mea energetică era la înălțime, antrenamentul meu fiind superior, ceea ce mi-a permis să lucrez mai bine.

Dinamica muncii a fost intensă și productivă. Generozitatea lui Francesc, predispoziția și înțelegerea grupului, aportul persoanelor și calitatea energetică a locului sunt câteva lucruri reprezentative.

Sunetele (muzica pădurii) și mirosurile locului erau pur și simplu excepționale, cu o multitudine de nuanțe plăcute ceea ce a favorizat astfel activitatea (cimbru, rozmarin, mușețel, etc. etc. zgomotul vântului și cântecul păsărilor în timpul exercițiului, sunetul mini cascadei, zgomotul clar.…)

Experiențele și înțelegerea activității mi s-au părut coerente, echilibrate și suficient de structurate pentru ca să mă simt capabil să continui eu însumi această muncă, fără a depinde de profesor pentru a-mi explica în fiecare moment ce trebuie să fac. Îi mulțumesc mult lui Francesc pentru asta.
Le mulțumesc la fel tuturor celor care au participat la acest stagiu și în mod special celor care l-au pregătit.

De: Victor Carral.


Cronică a cursului de Naturo-Fosfenologie.
Fascinant. Am fost la „grotele de Cristal”, experiență impresionantă care ne-a încărcat cu forță și vitalitate.
Exercițiu: Pe stâncă, observarea aurei peisajului.
Experiență: Regresie spontană, mai mult de 50 de furnici urcând pe picioarele mele. Imagini în care mă văd trecând o probă de inițiere în pădure fiind un băiat de doar 10 ani. Corpul acoperit de miere și insecte. Nu am trecut proba. Poate asta explică faptul că și în prezent, atunci când merg la țară, „gângăniile” mă sperie…

Coborâre în mormântul druidului și exercițiu: în structura stâncii; am văzut sedimentele stâncii apărând și dispărând cu fuziunea conștiinței mele cu locul.
Am intrat în interiorul stâncilor, am simțit apa în mine și, când mi-am dat seama de asta, eram antrenat în privirea planetei noastre, priveam din spațiu, până când revin…

Exercițiu de proiecție din buric. Noi trebuia să intrăm în stejar, să călătorim până la rădăcini și să urcăm până la coroană.
Intrând în trunchi, apare un spiriduș cu o bonetă asemănătoare unui căpăcel de ghindă, părțile vizibile ale feței și mîinilor sale fiind palide și luminoase. Îmbrăcat în verde cu ceva de un roșu maroniu, el m-a însoțit până la rădăcini și apoi m-a dus la coroana arborelui. Acolo sus am văzut zâne mici cu aripi, cu urechi ascuțite, ghindă colorată de la verde la maro și alte ființe care se agățau de scoarță.
Între rădăcini a apărut un pitic și un pic mai departe o familie întreagă care mă supraveghează și mă analizează. Pielea lor era aspră ca scoarța de copac. Acolo am văzut pământul și apa transformându-se pentru a hrăni copacul. Am înțeles atunci ce înseamnă bogăția.

A fost foarte greu să revin, odată experiența încheiată.
Recunoștință veșnică grupului cu care am împărțit fericirea, bucuria, farsele, anecdotele, alimentele, apa și energia.
Și lui Francesc care a ținut un curs magnific în care a dăruit foarte mult.

De: Mara Eslellés.


Este minunat să împarți acest stagiu de Naturo-Fosfenologie cu noi. În timpul exercițiilor am fost invitați să privim apusul soarelui câteva minute înainte de dispariția sa. Acesta, înainte de a dispărea la orizont, s-a manifestat, stălucind, pentru a-mi da ocazia să-l revăd pentru o ultimă dată înainte de a pleca definitiv. Am avut senzația că, în cea mai mare profunzime a mea, totul este posibil, și că pot să-l fac să strălucească intens (co-fosfenă solară) încă mult timp.

M-am unit cu el în așa fel încât am simțit magia plenitudinii și a stării de bine, era minunat.
Atunci când în grotă am primit energia întregului grup, a fost o surpriză. Este ca și cum aș fi înțeles întregul sens al vieții mele pe acest pământ.
M-am abandonat exercițiului, exista o mare liniște interioară. După fosfenă, m-am conectat cu o energie albă, galbenă și ocru. Acolo unde nu exista decât vid și am observat pacea și seninătatea, era magic.

De îndată ce am ajuns lângă copac am rămas uimită. Niciodată nu am văzut acest fel de copac, diametrul său între 1,5 și 2 metri m-a surprins. După un moment, comunicarea stabilindu-se între copac și noi, acesta a început dintr-o dată să ne ofere energiile sale.
Este sigur că atunci când grupul intră într-o astfel de stare de conștiință asta este în sine minunat.
I-am cerut să-mi dea un semn și, ca un cadou, el a lăsat o frunză să cadă pe mine.

Când am terminat exercițiul, am ajuns la concluzia că sufletul meu (conștiința) intrase în trunchiul copacului cu multă ușurință; După ce am terminat practicarea exercițiilor de mantre și balansări, am rămas liniștită, mulțumită și surprinsă foarte plăcut.

În capelă era atâta putere încât aveam piele de găină, eram bulversată. O clipă mai târziu, mi-am regăsit pacea și seninătatea. Exista atâta convergență a forțelor încât i s-ar putea spune vulcan. Odată exercițiul terminat, am simțit bucurie, pace și stare de bine.

Experiența apei era formidabilă. Cred că, urmând indicațiile lui Francesc, totul pare simplu și magic. Am avut impresia că, prin contemplarea apei, ascultând clipocitul său, asociat cu exercițiile fosfenice, am simțit un calm profund, niciodată atins înainte chiar în cele mai profunde relaxări ale mele.

Odată practicarea exercițiilor încheiată, o energie puternică a pus stăpânire pe mine, mi-am găsit puterea mea animalică. Nu am nicio îndoială referitor la ce spun și sunt sigură că ma va ajuta în momente dificile.

Am rămas un moment total nemișcată, nu puteam să-mi mișc nici mâinile, nici brațele, eram complet paralizată, plină de pace și lumină. Era puternic și mulțumitor. După acest important week-end, mi-am continuat viața activă cu mult mai multă vitalitate. Mă simt ușoară, fericită și mulțumită. Doresc să vă mulțumesc tuturor pentru contribuția voastră, în special lui Francesc, pentru că mi-a permis să am o astfel de experiență.
Spun încă o dată mulțumesc, mulțumesc.

De: Charo López.