SPAȚIU LA DISPOZIȚIA
MEMBRILOR FORUMULUI

Fosfenismul: un câmp vast de experimentare.

Alain69
Video MAȘINA FOSFENICĂ
.
(programul poate să vă solicite instalarea QuickTime. Dezactivați-vă antivirusul și urmați procedura)
Dacă filmul nu pornește după instalarea QuikTime, reporniți calculatorul.
Filmul poate porni după câteva secunde.

MĂRTURII DESPRE MAȘINA FOSFENICĂ

Mărturiile despre Mașina Fosfenică fiind dispersate în diferite rubrici ale forumului, ni s-a părut interesant să le regrupăm și prezentăm o sinteză.

Fragmente din mărturii

 

Mărturia 1
Ascensiunea Kundalini și dedublare
După 2 minute de rotire cu Mașina Fosfenică, am simțit o coloană de energie enormă cu diametrul de 10-15 cm care a început să urce dintr-o dată plecând de la baza coloanei vertebrale imediat ce scaunul a încetat să se rotească. Această energie a urcat foarte repede pînă la creștetul capului. Negăsind „ieșiri” sus, ea a coborât ușor umplând jumătatea superioară a craniului ca o jumătate de sferă întoarsă și așezată pe partea plată. Fluxul de energie căutând mereu o ieșire, a plecat atunci prin al 3-lea ochi. Era ca și cum eu eram un radar care detectează tot ceea ce vede, tot ceea ce atinge. În același timp, vedeam această coloană de energie urcând în flux continuu și această rază care baleia totul în jurul ei: eu însumi eram această coloană de energie. Resimțeam această energie în mine și o vizualizam ca spectator. Eram în întuneric total, cu toate luminile stinse, ochelarii video pe ochii închiși și vedeam tot ceea ce se petrecea în încăpere ca în plină zi. Eram în același timp actor și spectator al experienței. Vedeam această rază care baleia totul ca un radar rotindu-se în jurul axei corpului meu. Simțeam tot ce întâlnea această rază în timpul rotației sale. După câteva clipe, o multitudine de raze au început să iasă din capul meu.

Aveam impresia că raza care pleca din cel de-al treilea ochi al meu se dedubla la infinit în jurul capului. Aveam atunci o percepere instantanee la 360° a tot ceea ce exista în jurul meu în această cameră obscură, cu dubla impresie permanentă de a fi actor și spectator.

Eram perfect treaz și conștient pe întreaga durată a acestei experiențe. Asta era prima dată când simțeam Kundalini urcând și dedublându-mă în același timp. Este o experiență foarte puternică și de neuitat…

 

Mărturia 2
După stagiul de sâmbătă 6 octombrie de la Lyon, am simțit lucruri noi și asta a evoluat în cursul săptămânii următoare.
Context: În această zi ne-am antrenat plecând de la exercițiile de gândire ritmată, apoi am încercat mașina fosfenică pusă la punct de Alain69 și prezentată în „UNIVERSUL ENERGIEI FOSFENICE n° 3”.
Efecte și rezultate: La două zile după acest antrenament am simțit, în mai multe reprize, vibrații la nivelul perineului. M-am concentrat asupra senzațiilor. Vibrațiile se situează la nivelul chakrei Muladhara; fenomenul durează între 5 și 15 secunde.

 

Mărturia 3
În ceea ce mă privește, din primele secunde de rotație, am simțit o desprindere a corpului eteric și expulzarea sa prin forța centripetă. Imaginați-vă o praștie care se rotește și își aruncă proiectilele. Surprins, nu am avut reflexul să mă las desprins. Din contra, am căutat să mă reintegrez în corp. Cred că, după un pic de antrenament, voi putea să însoțesc mișcarea în loc s-o împiedic.
Persoanele care își părăsesc ușor corpul se pot desprinde în doar câteva minute.
Registrul subsonic care trece în timpul rotirii mașinii mi se pare foarte favorabil pentru antrenarea rotirii gândului, și în plus, este mult mai plăcut de ascultat decât clacul la 1/6-e de secundă.
Incurajez deci compozitorii Fosfeniști să compună alte bucăți în armonicele 1/6.
Mulțumesc mult tuturor participanților la această zi foarte frumoasă și celor care au participat la elaborarea repertoriilor sonore.

 

Mărturia 4
Iată senzațiile subiective pe care le-am perceput în timpul călătoriei mele cu Mașina Fosfenică.
După ce m-am echipat, m-am instalat în Mașina Fosfenică ce se pune în mișcare. Ea se rotește în plan orizontal cu o ușoară perturbație verticală. Cu ochii deschiși în spatele ochelarilor, privesc ecranul de cinema fiind antrenat total în rotire. Pe acest ecran este proiectată o imagine multicoloră rotitoare (ca un giroscop). După câteva minute de rotire, mașina se oprește. Percep stimularea simțurilor mele de către girofenă. „Dublul” meu începe atunci să se rotească în plan orizontal. Fac un efort mental să-mi transfer conștiința în dublu, adică partea eului meu care se rotește și am cu adevărat senzația continuării rotirii. Sunt puțin conștient de efectele sunetului rotitor emis prin boxele poziționate deasupra capului. Senzația de rotire încetinește, apoi se oprește. Mașina Fosfenică se repune în rotație orizontală. Fac un efort conștient să-mi păstrez conștiința în dublu. Percep foarte clar separarea eului meu fizic și a dublului în care conștiința este transferată total. Închid ochii și văd imaginea unei galaxii în rotație, apoi rotațiile Mașinii Fosfenice se opresc. Dublul meu continuă să se rotească, apoi încetinește, se oprește și pleacă din nou într-o rotire în sens invers, pentru a se opri în final în corpul meu fizic.
Era un moment formidabil. Experiența era foarte plăcută. Sper ca separarea corpului fizic și a „dublului” să fi fost memorată de conștiință.
Datorită Mașinii Fosfenice, Alain ne-a permis să trăim un moment minunat. Mulțumesc tuturor participanților și tuturor celor care construiesc noi mașini, făcând astfel ca fosfenismul să progreseze.

 

Mărturia 5
Cu ocazia stagiului din octombrie de la Lyon, împreună cu soția mea Yasuko, am avut ocazia să testăm pentru prima dată Mașina Fosfenică a lui Alain69.
Personal, am simțit o foarte puternică stimulare a girofenei cu o senzație de glisare laterală a corpului meu eteric: când fotoliul s-a oprit din rotire, am avut impresia că mă deplasez lateral, un pic ca și cum eram urcat pe perne de aer. Yasuko a simțit o senzație de ascensiune. Când scaunul s-a oprit, ea a avut impresia că urcă foarte rapid către cer. Procesul i-a reamintit filmul Contact, cu Jodie Foster.

Notă: Nu am menționat nume; unii dintre voi se recunosc în aceste mărturii extrase de pe forum care, toate, confirmă potențialul considerabil al Mașinii Fosfenice care, așa cum trebuie reamintit, derivă direct din lucrările Dr. LEFEBURE.


phpa
Acest Fosfenist propune un mic program executabil doar pe PC care permite practica giroscopică pe ecranul său de calculator.
Ideal pentru relansarea ritmurilor la locul său de muncă… de exemplu.
legătură pentru descărcare: gyrascope_beta1.exe


Alain69
După ce am citit mărturia lui Francisco Rodríguez despre metodele sale de experimentare (vezi cea de sus cu n°5), am dorit să încerc tehnica sa cu 2 mingi de ping-pong. Cu un cuțit, am decupat cu mare grijă 2 mingi, căci întotdeauna este o jumătate de minge de aruncat din cauza mărcii care este înscrisă sus.
Am făcut ieri seară o ședință cu giropulsarul și mingile de ping-pong: impresionant. Efectul pulsatoriu al fosfenei este oprit atunci când se pun pe ochi cele 2 jumătăți de mingi și, în plus, este extrem de frumoasă. Umple cu adevărat ochii. Ai impresia că fosfena îți va exploda în față.
Tuturor celor care au șansa să posede un giropulsar le recomand să încerce experiența imediat, mai ales că, având în vedere prețul unei mingi de ping-pong, cheltuiala este minimă. În funcție de tema de meditație aleasă, ar fi de asemenea posibil să se adapteze culoarea.
La cuțite și mingi, dar atenție la degete…


DEPARTAMENTUL DE PSIHOLOGIE AL UNIVERSITĂȚII DIN GÖTEBERG)
Procedeul (tehnica) Ganzfeld și Fosfenism.
FOTOGRAFII
Autorul: Fosfenist din Mexic.


IATĂ GIROSCOPUL MEU ÎN VIDEO.
lată giroscopul meu… în sfârșit! dar este încă foarte zgomotos (trebuie să-mi pun căștile pe urechi) și cred că se rotește prea rapid căci, atunci când închid ochii, fosfena se rotește timp de cincisprezece secunde apoi se oprește… ce părere aveți?
Motor: o mașină de înșurubat veche.
Alimentare: transformator de la 3,5 V la 12 V (variabil) cu inversor de polaritate în spirală: placă de aluminiu strălucitoare de castorama.
Mulțumesc, pe curând.

FOTOGRAFII
Autorul: ios
Răspuns: într-adevăr, viteza este prea mare pentru palele reflectorizante.


CEEA CE VĂD ÎN CÎMPUL MEU VIZUAL.
Aceasta este ce văd, ajung să percep aspecte în interior și foarte des există un val de lumină de aceași culoare care vine din „spatele ochilor” și care se reunește cu această spirală (la mare viteză și cantitate) ca pentru a o îmbogăți sau hrăni.
Este cu adevărat foarte frumos de observat (ajung să o observ mai mult de o oră). Există, de asemenea, ocazii când acest fenomen este atât de intens în timpul balansărilor încât fosfena însăși este greu de văzut, ca și cum ar fi aproape copleșită (dar nu prea des). Nu cunosc semnificația dar, date fiind senzațiile și violetul, sunt foarte încrezător. Sper că aceasta va putea „lumina sau liniști” pe cineva…
FOTOGRAFII
Autorul: ios


FOSFENELE PE CARE LE VĂD.
FOTOGRAFII
Autorul: kyrawann


GIROSCOPUL MEU DIN PLAFON CU DIAMETRUL DE 2 M.
FOTOGRAFII
Autorul: alain69